Петък, 03 Май 2024
           
Политика

Възраждане скочиха срещу оттеглянето им от Комисията за спецслужбите

   
Възраждане скочиха срещу оттеглянето им от Комисията за спецслужбите

От "Възраждане" излязоха с декларация срещу вчерашното решение на сглобката да отнеме от партията Комисията за контрол върху службите.

Петър Петров възропта срещу експресната поправка на правилника на НС и срещу лустрацията на формацията. Според депутата именно Делян Пеевски е заплаха за националната сигурност заради санкциите по случая "Магнитски".

От "Възраждане" виждат властовите амбиции на Пеевски и желание да паднат санкциите.

"В парламента няма евроатлантическо мнозинство, тук има един началник Делян Пеевски", категоричен е Петров. "Зависимият лесно се контролира", заяви още той.

Кой иска да контролира службите, попита Петров. Бракът по сметка между управляващите ще излезе за сметка на българските граждани, по мнението му. Възраждане настоя за оставка на неможачите, както се изрази народният представител.

Припомняме, че на извънредно заседание вчера депутатите от Комисията по правни въпроси в Народното събрание разгледаха проект на решение за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Вносители са Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Атанас Атанасов. Народните представители гласуваха с 11 гласа "за", 6 гласа "против" и без "въздържали се".

Такъв проект за изменение и допълнение на Правилника за организация и дейността на Народното събрание бе внесен и от парламентарната група на "Има такъв народ" - да се направи комисия на паритетен принцип, но той не срещна подкрепата на депутатите от Комисията по правни въпроси.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати