Вторник, 18 Юни 2024
           
Новини

Зеленски разговаря с Денков за предоставяне на още военна помощ

   
Зеленски разговаря с Денков за предоставяне на още военна помощ

Украинският президент Володимир Зеленски е разговарял по телефона с българския премиер Николай Денков от Запорожие. Това стана ясно от публикация на Зеленски в официалния му профил в платформата Х.

Двамата са разговаряли за текущите отбранителни нужди на Украйна, особено по отношение на укрепването на военновъздушните сили и артилерията. Зеленски благодари на България за подкрепата и́ към Украйна. Зеленски е отправил покана към България да изпрати свой представител на следващия кръг от преговорите по Формулата на мира.

"Докато бях в Запорожие, разговарях с българския министър-председател Николай Денков и му благодарих за силната му реч в Европейския парламент, както и за подкрепата на неговото правителство към Украйна", написа украинският държавен глава.

"Информирах министър-председателя за текущите отбранителни нужди на Украйна, особено по отношение на укрепването на нашите военновъздушни сили и артилерията. Присъединяването на Украйна към ЕС. Подчертах важността на единството в подкрепата за европейската интеграция на Украйна, както и за предоставянето на 50 милиарда евро многогодишна помощ. Поканих и България да изпрати свой представител на следващия кръг от преговорите по Формулата на мира, който е планиран за началото на следващата година." - посочи украинският президент. /БГНЕС


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати