Понеделник, 04 Мар 2024
           
Новини

Интензивен трафик по някои гранични пунктове

  29.11.2023 09:15  
Интензивен трафик по някои гранични пунктове
  BGNES

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, Гърция и Сърбия. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“, като информацията за движението е към 06:00 часа.

На границата с Румъния трафикът е интензивен за товарни автомобили на ГКПП „Русе“ и ГКПП „Никопол“ на вход, а на граничните пунктове „Никопол“ и „Кардам“ - на изход от страната. На ГКПП „Крушари“ и ГКПП „Кайнарджа“ не се извършва пропускателна дейност на вход и на изход поради проблеми с електрозахранването. Преминаването в участък от моста при ГКПП „Русе“ се осъществява в една лента поради ремонтни дейности. Участъкът е сигнализиран временно с пътни знаци, движението се регулира, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. 

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“  в двете посоки за товарни автомобили. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ на изход за товарни автомобили. На пункта се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация. Това налага временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. 

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Станке Лисичково“ се извършват строително-монтажни работи и преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението.

На границата с Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.


Анкета

Чакате ли ротацията на правителството?


Резултати