Понеделник, 04 Мар 2024
           
Политика

Василев: Не мисля, че ще се стигне до вето

  28.11.2023 12:38  
Василев: Не мисля, че ще се стигне до вето

Не мисля, че ще се стигне до вето. Така министърът на финансите Асен Василев коментира отново заплахата на президента Румен Радев да наложи вето върху Бюджет 2024, ако "депутатите не озаптят финансовия министър", пише News.

"Сега бюджетът влиза на първо четене в Бюджетна комисия, надявам се дискусията да премине в конструктивен тон, но истинската дискусия най-вероятно ще бъде на второ четене и ще се гледат текстовете текст по текст", заяви Василев преди заседанието на Комисията по бюджет и финанси в НС, която днес гледа на първо четене държавния бюджет и двата "малки бюджета" на Националната здравноосигурителна каса и Държавното обществено осигуряване.

"Трябва да си припомним, че финансовият министър на президента Радев говореше за дефицити и фалити. И само заради управлението на Асен Василев няма дефицити и фалити. Ако президентът наложи вето, това ще означава, че той обявява война срещу хората", подкрепи партийния си лидер народният представител Венко Сабрутев от Промяната.

"Нека видим какво ще представят в комисията", избегна конкретика пък финансовото острие на БСП Румен Гечев, запитан дали намерението на президента да наложи вето е резонно.


Анкета

Чакате ли ротацията на правителството?


Резултати