Събота, 27 Юли 2024
           
Новини Спорт

Полицията блокира БФС преди заседанието на Изпълкома, подготвени са 2 водни оръдия

   
Полицията блокира БФС преди заседанието на Изпълкома, подготвени са 2 водни оръдия

Часове преди заседанието на Изпълнителния комитет на БФС на Националната футболна база „Бояна" се засили полицейското присъствие.

Там има две водни оръдия, над 20 буса на жандармерията и над 15 патрулки за 20-ина журналисти, които чакат отвън. Причина за това засилено полицейско присъствие е, че БФС са подали сигнал, че ще има протест. 

Днес ще се проведе заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС). То ще започне в Националната футболна база „Бояна" в 13:00 часа и на него се очаква президентът на централата Борислав Михайлов да депозира оставката си и да бъде насрочена дата за провеждане на извънреден Конгрес.

През миналата седмица Борислав Михайлов бе призован в парламента от Комисията по младежта и спорта във връзка със случилото се на протеста срещу футболния съюз на 16 ноември преди европейската квалификация с Унгария, провела си при закрити врата.

Днешното заседание трябва да даде яснота за дата на провеждане на нов Конгрес – очаква се той да бъде изборен. Все още обаче остават въпросителни относно това доколко ще е легитимно свикването на Конгрес, тъй като към днешна дата в Търговския регистър е вписан старият Изпълком на БФС.


Анкета

Кой ще спечели евро 2024?


Резултати