Понеделник, 04 Мар 2024
           
Коментари

Диана Дамянова: За едно правителство, което е нестабилно, повишение на цената на горивата е убийство

  23.11.2023 18:17  
Диана Дамянова: За едно правителство, което е нестабилно, повишение на цената на горивата е убийство

Истината е, че за едно правителство, което е нестабилно - един го рита, друг му дърпа столчето, повишение на цената на горивата е убийство. Това ми се струва, че ще стане, ако говорим за дерогацията. Аз познавам работата на „Лукойл“, познавам тази компания, защото съм работила в нея. В този смисъл не смятам, че може да се промени лесно. Тя е добре структурирана. Проблемът там е, че когато марката на нефта се смени, може да се стигне до дефицит. При петрола най-скъпият компонент е неговият транспорт. Произвеждаш го, товариш го и го извозваш. Как ще се намери заместител за единица време - ми е трудно да кажа. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Диана Дамянова, PR експерт.

„За два месеца трябва да се намери нов източник на петрол. „Лукойл“ е страшно модерно направен завод, но предназначен за руски нефт. В този смисъл смятам, че опасенията на Денков и Василев - че ще бъдат изгонени с камъни, ако се стигне до висока цена на горивата, са основателни. Хората за доста по-малко са готови да блокират цялата страна“, каза още тя.

„Висока цена на горивата не просто може да свали всяко правителство, това сваля всяко правителство. Чухме вече аргументи на Василев и Денков. Премиерът каза: „След като се направи ротацията, правете каквото искате.“ Тук говорим за три месеца, през които се вижда истинският страх и паника от бензиновата колонка, на която пише 5 лв.“, сподели още Дамянова.

Според нея в момента битката е за сваляне цената на „Лукойл“.

„Какъв ще бъде резултатът, кой я води тази битка - ще видим. Всичко щеше да изглежда нормално, ако първият акт не беше това „прибиране“ на пристанището на „Росенец“. Преди Ваньо Танов имаше едни подозрения към действията на „Лукойл“ и тогава пристанището се напълни с камери - през двадесет метра са. Тръбата за доставка на нефт е разделена на стотици места с измервателни удари. В този смисъл отнемането на пристанището само създава проблем на „Лукойл“. Каквито и инвестиции да си правил, когато се действа така, дефакто се сваля цената на компанията. В Румъния „Лукиойл“ бяха посъветвани любезно да бягат доста бързо и да си търсят купувач, в Италия също стана така. „Лукойл“ си отива от Европа по геополитически причини, но на негово място ще дойдат нови собственици. В момента, който и да е купувач, много се радва на тези действия срещу „Лукойл“, сподели още Дамянова.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

 

 

 
 

 


Анкета

Чакате ли ротацията на правителството?


Резултати