Събота, 27 Юли 2024
           
Политика

Oбластните структури на ДПС започнаха да издигат кандидатурата на Пеевски за председател

   

  trud.bg

Oбластните структури на ДПС вече започнаха да издигат кандидатурата на Делян Пеевски за председател на движението. Първа това направиха членовете на партията в Благоевград, пише Дневник.

"На 20 ноември 2023 година се проведе заседание на областния съвет на ДПС в Благоевград. На него членовете бяха запознати с решенията на Централния съвет на ДПС от 17 ноември 2023 година.

Областният съвет на ДПС-Благоевград номинира г-н Делян Пеевски за председател на ДПС на предстоящата Национална конференция на партията, която ще се проведе на 24 февруари 2024 година", съобщават от организацията.

Пеевски се кандидатира за лидер на ДПС

Номинацията на Пеевски от благоевградската структура не е изненадваща, тъй като на парламентарните избори през ноември 2021г., октомври 2022 г. и април 2023 г. именно той оглавяваше листата с кандидатдепутати от района. В някои от общините в района - Белица, Гърмен, Сатовча и Якоруда - ДПС успя да спечели кметските места на изборите в края на октомври, а в общинския съвет в Благоевград партията е втора политическа сила.

В петък (17 ноември) председателят на парламентарната група на ДПС съобщи на заседание на Централния съвет на партията, че се кандидатира за председател на политическата сила, след като постът беше освободен в началото на месеца от Мустафа Карадайъ. Пеевски посочи, че всеки член на ДПС може да се кандидатира, но не посочи кои според него могат да са другите евентуални кандидати. Малко преди това почетният председател на ДПС Ахмед Доган го похвали, наричайки го "феномен в българската политика".


Анкета

Кой ще спечели евро 2024?


Резултати