Събота, 27 Юли 2024
           
Коментари

Business Insider: Войната в Украйна отвори очите на Пентагона за реалните военни нужди

   


Пентагонът преосмисля нуждите на американската армия от артилерийски боеприпаси с оглед на невероятната скорост, с която ги изразходват двете воюваши армии на фронта в Украйна, съобщава Business Insider.

Сега САЩ увеличават производството на 155-милиметрови артилерийски снаряди, не само за да подпомагат Украйна и Израел, но и за собствени нужди в случай, че американската армия участва в конфликт с висока интензивност срещу голяма милитаризирана държава.

"Армията много внимателно следи войната в Украйна и това как се използват боеприпасите, за да вземем информирани решения за потребностите ни от боеприпаси", поясни пред изданието помощник-министърът по материално-техническото осигуряване на американските въоръжени сили Дъглас Р. Буш.

Пентагонът си поставя за цел производството на снаряди да достигне 100 000 месечно към края на 2025 г. на фона на сегашните 30 000 снаряда.

Специалистите отбелязват, че независимо от важната роля на крилатите ракети, бойните дронове и бронираната техника, именно артилерията се е оказала основен фактор за двете воюващи армии.

Постоянните обстрели от двете страни очевидно отвориха очите на САЩ не само за нуджите на Украйна, но и за това колко боеприпаси може да са необходими на Съединените щати, обобщава Business Insider.


Анкета

Кой ще спечели евро 2024?


Резултати