Понеделник, 17 Юни 2024
           
Политика

Премиерът: Ако вътрешният министър не осъди насилието, ще подам оставка

   
Премиерът: Ако вътрешният министър не осъди насилието, ще подам оставка
  BGNES

Премиерът Николай Денков заяви, че или министърът на вътрешните работи Калин Стоянов трябва да осъди полицейското насилие по време на протестите срещу Българския футболен съюз (БФС), или той ще подаде оставка.

"Аз не мога да бъда премиер в правителство, което бие", каза Денков пред журналисти в Министерския съвет. На въпрос на "Дневник" дали това трябва да се разбира като условие към Калин Стоянов да припознае случилото се като насилие и подава оставка, или Денков ще постъпи така, премиерът отговори:

"Ако министърът не припознава това като насилие, което заслужава изключително тежка санкция, включително и изясняване защо това се случва периодично в полицията, как го премахваме, да, ще си подам оставката", отсече акад. Денков.

В края на миналата седмица за оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов се обяви "Продължаваме промяната - Демократична България". ГЕРБ и ДПС се противопоставиха. А днес Бойко Борисов заяви в прав текст, че ако Калин Стоянов подаде оставка, тогава трябва да си ходи и министър-председателят Денков. 


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати