Понеделник, 04 Мар 2024
           
Новини

МЗ гарантира средствата за образна диагностика на СБАЛ по детски болести Проф. Иван Митев

  16.11.2023 14:45  
МЗ гарантира средствата за образна диагностика на СБАЛ по детски болести Проф. Иван Митев

Министерството на здравеопазването гарантира средствата за образна диагностика на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев”. Казусът е обсъден от Ръководството на МЗ още миналата седмица, като е взето категорично решение за подпомагане на лечебното заведение с капиталови средства.

Днес министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков проведе среща с директора на болницата д-р Благомир Здравков. На нея присъстваха също началникът на кабинета д-р Красимир Николов и представители на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“ – Марина Гинева, председател на Съвета на директорите; проф. Иван Литвиненко, представител на държавата в Съвета на директорите и председател на Българската педиатрична асоциация; Данаил Димов, заместник-директор по административната и стопанска дейност.

По време на срещата министър Хинков увери, че болницата ще получи необходимите средства за закупуване на необходимата апаратура за образна диагностика. За целта лечебното заведение ще обяви обществена поръчка под условие, а през месец януари Министерството на здравеопазването ще осигури финансирането за техниката.


Анкета

Чакате ли ротацията на правителството?


Резултати