Понеделник, 04 Мар 2024
           
Коментари

Борисов: Срамота, футболът е направен за публиката

  15.11.2023 14:30  
Борисов: Срамота, футболът е направен за публиката

Като срамота определи председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, известен със страстта си към футбола, сюжета около опитите на Българския футболен съюз (БФС) да премести мача България - Унгария и останалото решение да не бъде допускана публика на него заради закани за протести срещу ръководството, пише Дневник.

Борисов обаче отказа да отговори дали би настоявал за оставката на Борислав Михайлов като председател на футболния съюз, защото според него това не е работа на политиците.

Борисов се изказа по широк кръг от теми пред журналисти в Народното събрание. 

"Футболът е направен за публиката. Тя затова отива - да си изпусне емоциите: викат, радват се, псуват. Всичко се прави на стадиона. Затова е различно от пред телевизора. Да лишиш от публика с някакви мотиви, е недопустимо. Да тръгнеш по градовете да търсиш стадион, за да заложиш новите кметове да поемат риска, не е правилно", разсъждава Борисов.

От изказването му се разбра, че той е влиял на кмета на Пловдив Костадин Димитров (ГЕРБ) да откаже мачът България - Унгария да се проведа в града: "Казах и на кмета на Пловдив, и на кмета на Кърджали, че не може да има състезание без публика".


Анкета

Чакате ли ротацията на правителството?


Резултати