Петък, 19 Юли 2024
           
Политика

Иванов: Второто четене на конституционните промени ще е през декември

   


Второто четене на конституционните промени в НС ще е прeз декември. Това стана ясно от коментар на лидера на „Да, България“ Христо Иванов пред журналисти.

„Очакваме на 6 октомври НС да гледа конституционните промени на първо четене. Ще станат известни препоръките на Венецианската комисия. Между първо и второ четене ще ги отразим, следим нещата. Около 6-7-и декември ще може да преминем следващото четене“, каза той. И обясни, че промените са били една от причините да бъде създадено това мнозинство. Дали има конституционно мнозинство, ще видим на второто четене, добави Иванов, като подчерта, че внимателно се следи дебатът на експертната общност. 

“Коалиция между ПП-ДБ и ДПС няма. Коментарът на Борисов е по отношение на техните отношения, между ГЕРБ и ДПС. ДПС сами дефинираха своята роля, казаха че подкрепят определени политики. Без тяхното участие в теми, свързани със сигурността, трудно щеше да се справи правителството“, отсече Иванов след вчерашния коментар от Бойко Борисов, че ПП-ДБ и ГЕРБ са реална коалиция и ДПС е част от тях.


Анкета

Кой ще спечели евро 2024?


Резултати