Петък, 19 Юли 2024
           
Коментари

Борисов: Имам над 20 номинации за кандидат-кмет на София

   
Борисов: Имам над 20 номинации за кандидат-кмет на София

Над 20 номинации за кандидати за кметове на София имало в ГЕРБ. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов в кулоарите на парламента. 

“Вчера една баба ми се обади и каза “Айде бе кажи го тоя кандидат за кмет“, ГЕРБ е демократична партия, в нея има събрание, имам над 20 номинации за кандидат за кмет на София. Изчакайте няколко дни, ще ви събера в централата и ще го обявя”, каза Борисов. 

"С мен такива разговори не са водени. Съжалявам, че ще попаря ентусиазма ви. Не съм аз. Успокоявам ви", заяви Кристиян Шкварек. 

“Не знам откъде ви хрумват такива новини или може би на колегите народни представители, които си правят сказки от парламентарната трибуна. Не, не съм аз кандидатът за кмет”, каза Желязков.

Бойко Борисов заяви, че ако правителството каже, че има нужда от законови промени, свързани с исканията на протестиращите, ГЕРБ ще ги подкрепи.

“Вчера говорих с премиера Николай Денков, поздравявам ги, че седнаха да преговарят“, посочи още той. 

Бойко Борисов СНИМКА: Велислав Николов
Бойко Борисов СНИМКА: Велислав Николов 

”Първо, искам да поздравя правителството, зърнопроизводителите и всички сектори, които имат стачна готовност. Това, което от ден първи ги моля - да седнат и да преговарят, вчера го направиха. Днес няма задръствания в София и се надявам, ако тук нещо в НС трябва да се свърши, да го решим, но МС да доведе докрай преговорите.”, каза Борисов. 

“Аз вярвам на Денков, на министрите, които са били там на преговори, каквото е необходимо ще подпишат, договорят и каквото е необходимо в НС ще се свърши. Вчера говорих в 22:00 ч. след преговорите с Денков, да каже какво иска от мен и всичко съм свършил", каза още Борисов.

Попитан за коментар за ролята на ДПС в управленската коалиция или сглобка, Борисов посочи, че с движението работят за промените, за които е нужно по-голямо мнозинство. 

За да избягат от думата “коалиция“ пък ПП-ДБ превъртяли думите му всякак. ( Припомняме, че вчера лидерът на ГЕРБ посочи, че по-коалиция няма как да бъде управляващото мнозинство.

“Сглобка е грозна дума, към тази не коалиция се прибавиха и колегите от ДПС за промените, за които е нужно по-голямо мнозинство. Затова осъзнато решихме да работим по този начин. Щом не искат да го наричат с възприетата дума “коалицията” от 30 години, нека го наричат с нови думи.“, каза Борисов. До декември трябва да се приемат промените в Конституцията, даде срок Борисов.


Анкета

Кой ще спечели евро 2024?


Резултати