Понеделник, 17 Юни 2024
           
Коментари

Фандъкова: В район Връбница е преодолян недостигът на места в детските градини за деца от 3 до 6 год.

   
Фандъкова: В район Връбница е преодолян недостигът на места в детските градини за деца от 3 до 6 год.

"Пета нова сграда на детска градина в район "Връбница". С нея и предстоящото строителство на детска градина е преодолян недостигът на места за деца от 3 до 6 години. Предстои приемането на още 26 деца." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на откриването на новата детска градина в с. Мрамор, район "Връбница", заедно с кмета на района Младен Младенов.

Детската градина се посещава и от деца от с. Волуяк. Новата сграда към детска градина „Зорница“ в с. Мрамор е за две нови групи – яслена и градинска, като за първи път е разкрита и яслена група. Изграден е физкултурен салон и самостоятелна кухня, каквито досега не е имало. Направено е саниране на съществуващите сгради, отоплението се извършва по екологичен начин на пелети, а соларни панели осигуряват захранване с топла вода.  

Кметът Фандъкова припомни, че когато е започнала работа като заместник-кмет, "на това място имаше барака, в която децата ходеха на детска градина. Тогава започнахме с изграждане на нова сграда, а днес вече разширяваме детската градина с филиал, като общият брой на групите става 9. Предстои да започне изграждане на още една детска градина в района. Тя ще е в кв. “Обеля“ и е за 12 групи. В момента в София по програмата на кмета Йорданка Фандъкова се изграждат 22 детски градини, а до края на годината 10 от тях ще бъдат завършени.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати