Събота, 27 Юли 2024
           
Спорт

Шампионската лига започва с мачове на "Манчестър сити" и ПСЖ

   


Новият сезон в Шампионската лига започва днес, а в първия ден мач ще изиграе шампионът от миналия сезон "Манчестър сити". Тимът на Хосеп Гуардиола посреща "Цървена звезда". Двубоят ще бъде предаван пряко по "Макс спорт 2" от 22.00 ч ,пише ДНЕВНИК

 

"Сити" стигна до така чакания трофей в Шампионската лига през миналия сезон, когато спечели требъл. Според Гуардиола обаче една титла в Европа не е нещо специално.

 

"Сега ще е по-лесно, първият трофей винаги е най-трудният за печелене. За нас спечелването на Шампионската лига е невероятно, но колко отбори са печелили по една титла в турнира? Много. Не сме направили нищо специално само с една", каза Гуардиола.

В другия мач от група G "Йънг Бойс" посреща "Лайпциг", а срещата ще бъде предавана по "Макс спорт 4" от 19.45.

 

В група F "Милан" ще срещне "Нюкасъл" на "Сан Сиро" от 19.45 ч., а мачът ще бъде пряко по "Макс спорт 3". "Росонерите" ще се опитат да се реваншират пред феновете си за тежка загуба от "Интер" в дербито на Милано.

 

От 22.00 ч. в другия двубой от същата група ПСЖ посреща "Борусия" (Дортмунд) в Париж, като и този двубой ще бъде по "Макс спорт 3". Новият треньор на френския тим Луис Енрике заяви, че целта е спечелването на трофея.

 

"Когато един отбор е обсебен от нещо, това никога не е добре. Трябва да имаш надежда, амбиции, но не и обсебване. Трябва да видим как ще започне турнирът. Футболът е страхотен спорт, тъй като всички резултати са възможни. Можеш да играеш зле и да спечелиш, както и обратното. Като клуб сме много мотивирани да спечелим всички трофеи. Това е целта", каза Енрике.

В група Е "Лацио" приема "Атлетико" (Мадрид) от 22.00 ч. пряко по "Макс спорт 4".

 

Барселона също започва участието си днес, като в първия мач ще играе с белгийския "Антверпен" като домакин. Каталунците отпаднаха в груповата фаза в последните две години, а треньорът Шави Ернандес се надява този сезон това да не се случва.

 

"Време е да направим крачка напред в Шампионската лига", заяви специалистът. Започваме с домакински мач пред нашите фенове и в добра форма. Целта е да спечелим групата и да бъдем поставени при жребия за елиминациите. Но това трябва да бъде претворено в действия, а не думи", каза Шави.


Анкета

Кой ще спечели евро 2024?


Резултати