Събота, 27 Юли 2024
           
Новини

НКЖИ вече си има генерален директор – временно!

   


Държавно предприятие „Национална компания Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) вече има нов генерален директор. На мястото на Златин Крумов застава инж. Мария Донова Генова, която до момента бе заместник-генерален директор. Промяната е отразена на официалния сайт на дружеството, видя ФАКТИ. Припомняме, че със своя заповед ресорният министър Георги Гвоздейков смени и Управителния съвет на държавното предприятие, пише ФАКТИ

Инж. Мария Генова до момента е отговаряла за направлението „Стратегия и администрация“ в НКЖИ. Генова е от 6-7 години в дружеството и е запозната с дейността, а в моментните, когато бившият директор Златин Крумов е бил отпуска или болнични, тя е била упълномощена да го замества, подписвайки се под запетая.

Тя ще заема поста, докато от Министерството на транспорта не обявят конкурс да длъжността генерален директор. Припомняме, че в Управителния съвет влизат Камен Диков, като председател и независим член, както и Васко Балабанов – само като член. Те заменят Кристиан Кръстев и Марио Гълъбов. При тях нещата също са с временен характер, докато не се обяви и проведе конкурс. Предстои промените да бъдат вписани и в Търговския регистър.

Както е известно, Златин Крумов оглави НКЖИ през 2021 година и бе назначен от бившия транспортен министър от "Продължаваме промяната" Николай Събев. Реално изкара на поста около година и 8 месеца.

Към момента не е ясно кой ще поеме като зам.-генерален директор направление „Стратегия и администрация“. Другият зам.-генерален директор Петър Ценов, който отговаря за направление „Експлоатация“, ще се яви на конкурс за поста, а процедурата е стартирала.


Анкета

Кой ще спечели евро 2024?


Резултати