Петък, 19 Юли 2024
           
Коментари

Пеевски за протеста: Ако изпълнителната власт не се справи със ситуацията, ще се намеси законодателната

   


Протестът на зърнопроизводителите очаквано получи и своя отзвук в парламента. Депутатът от ДПС Делян Пеевски коментира, че ако изпълнителната власт не се справи със ситуацията, ще се намеси законодателната, пише Mediapool.

"Не може да има спекулации по темата. Направиха се исканията и нека оставим изпълнителната власт да опита да се справи. Ако не успява, ще се намесим и ние. Изпълнителната власт нека се справи, ако не - и ние се намесваме", каза той.

И днес Корнелия Нинова изрази подозренията си от неделя, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има отношение към подбуждането на тези протести, за да сваля правителството.

Нинова смята, че именно Борисов е създал 10-те фамилии, които прибират всички субсидии в земеделие. "Той ги хранеше през годините", каза тя.

Тя е на мнение, че протестите са основателни, защото българското правителство е предало българския национален интерес.

"Позволете да изразя и наштие съмнения, че става въпрос за бизнес интереси. За фирми, които ще купуват украинско зърно евтино и ще го продават скъпо. През годините Бойко Борисов персонално носи отговорност за това, което става", каза Нинова.

На обвиненията на Корнелия Нинова, че стои зад протестите, Борисов отговори, че това е шега.

"Като го свалим, ще поканим нея в правителство ли? Тя е - добър ден - Бойко Борисов. Приемам го като шега", заяви той. 

Лидерът на ГЕРБ добави, че очаква много по-адекватни мерки от правителството. Борисов добави, че обиди и квалификации не са продуктивни. Той предложи да се седне на масата и да се чуят исканията им.


Анкета

Кой ще спечели евро 2024?


Резултати