Понеделник, 15 Юли 2024
           
Политика

Денков: Проблемът, който зърнопроизводителите са поставили, с вноса от Украйна, е решен

   


В момента основните организатори на протеста са зърнопроизводителите и проблемът, който те са поставили, а именно с вноса от Украйна, той е решен. Това каза премиерът акад. Николай Денков пред журналисти във ВМА, пише ТРУД

„Проблем е бавното излизане на експертизи, свързани с употребата на наркотици и алкохола при борбата с дрогирани и пияни шофьори. Пробите се бавят и понякога могат да се използват в разследванията след 6-9 месеца, понякога и след година. Може да се промени организацията, изисква инвестиция, която е договорена", заяви премиерът Николай Денков.

„През последните години в лабораторията на ВМА над два милиона лева за по-бързо обработване на пробите. В момента има около 900 проби, които са се натрупали, подготвя се допълнителна апаратура, ще бъдат осигурени и допълнителни служители, променя се режимът. Идеята да се правят нови лаборатории е грешна. Трябва съществуващите лаборатории да се оборудват по-добре с роботизирани системи преди техния анализ и да се подготвят кадри", допълни Николай Денков.


Анкета

Кой ще спечели евро 2024?


Резултати