Вторник, 18 Юни 2024
           
Новини

Потребители ще протестират срещу некоректни мебелни фирми

   
Потребители ще протестират срещу некоректни мебелни фирми

Потребители ще протестират срещу некоректни мебелни магазини за кухни и врати. Протестът ще се състои в събота (16 септември 2023 г.) от 11 ч. на ъгъла на бул. Сливница и бул. Христо Ботев в София, където са обектите на Calma Interior Studio за мебели и кухни, и VS Doors за врати. Преди са работили под логата „Кухни София“ и „Врати София“. Магазините се управляват от семейството на Петър Тодоров Атанасов и Мая Миткова Иванова и срещу тях има сигнали в Асоциацията за защита на потребителите, Комисията за защита на потребителите, НАП, икономическа полиция и прокурататурата. Зад търговските марки стоят множество фирми, които се сменят често, когато се получи конфликт с клиенти или НАП.

Мая Миткова Иванова е свързана с фирмите „ИНТЕРИОР КАЛМА“, „ОЛ ИН УАН“, „ТМ КОНЦЕПТ“, „Н 18 ГРУП“, „ЗЕВ ПРОЕКТ“, „ИНТЕРИОР М 19“. Другото лице - Петър Тодоров Атанасов, е свързан с „ПЕМА КОМФРОТ“, „ПЕМА КОМФОРТ 1“ (вече „Хипо 91“), „БИ ПИ ТРЕЙДЪР“, „СТУДИО 118“. „Интериор дорс“.

Клиентите недоволстват от неизпълнени поръчки или лошо качество, като си искат обратно парите, обясни Пейо Майорски, председател на Асоциацията за защита на потребителите. Последните поръчки, които са изпълнени от фирмите, са направени през март месец 2023 г. Но има много направени през май, юни, юли и в началото на август. Старите фирми вече са прехвърлени на малоимотни лица. При посещение на място, Мая Иванова и Петър Атанасов се обаждат на тел. 112 и на дошлите униформени полицаи се обяснява, че хората не търсят тях, защото те били друга фирма.

Потребителите твърдят, че се поддържат фалшиви положителни коментари от служители и роднини в Гугъл и Фейсбук, с което се държи изкуствен висок рейтинг на магазините. Лошите коментари от фейсбук се трият веднага и хората се блокират. Освен това се съставят документи с невярно съдържание, издават се фалшиви касови бележки, при плащане в брой, укриват се осигуровки и данъци.

Парите за поръчките от клиентите се взимат авансово, след което условията по договорите не се изпълняват. Фирмите се рекламират, като производители на мебели, а всъщност нямат производство. Към момента има създадена фейсбук група на клиентите - https://www.facebook.com/groups/745605917263648/ .В нея влизат освен клиенти, но и бивши служители и подизпълнители, на които от различни дружества се дължат различни суми, като по груба сметка материалният интерес към момента е за около 200 000 лева. На производител на вратите от Ямбол се дължат 30 000 лева, а за всички поръчки от клиентите са взети всички пари авансово.

Магазинът за врати почти от месец е затворен, спрени са още фейсбук страницата, интернет страницата, изтрита е локацията в гугъл карти и никой не отговаря на телефоните. От магазина за кухни казват, че нямат общо с колегите и са годишен отпуск, без да пише от кога до кога.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати