Вторник, 18 Юни 2024
           
Новини

Четири министерства проверяват мръсна ли е водата по Черноморието ни

   
Четири министерства проверяват мръсна ли е водата по Черноморието ни

Проверките ще продължат до края на октомври.

Днес в Министерството на туризма се проведе работна среща относно сигналите за замърсяванията на Южното Черноморие през изминалия сезон. Оттам уточниха, че се осъществява непрестанен контрол на плажовете и че се извършват проверки, които ще продължат и след сезона, пише NOVA

Институциите водят целенасочена държавна политика за предоставяне на туристическия продукт и се следват ясни и точни правила за прозрачност. Взе се решение до края на октомври да се обследват причините за замърсяванията на морската вода, ако има такива, да се обобщят причините и да се вземат мерки за справяне и подобряване на чистотата. Всяка от страните в рамките на своята компетентност ще обследва проблема и ще вземе решение за подобряване на чистотата като в края на месец октомври четирите министерства ще се съберат отново да обобщят данните и резултатите.

Участие в срещата взеха представители на Министерството на туризма, Министерството на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев. 


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати