Вторник, 18 Юни 2024
           
Коментари

Гешев: Законодателният процес обслужва интересите на Христо Иванов и спонсорите му

   
Гешев: Законодателният процес обслужва интересите на Христо Иванов и спонсорите му

Днес омбудсманът Диана Ковачева също посочи, че трябва да се променят законите. Затова призовавам депутатите спешно да прекратят ваканцията си, да се върнат в пленарна зала и да променят овехтелия Наказателен кодекс от 1968 г., неработещия НПК и Закона за домашното насилие, се казва в изявление на бившия главен прокурор Иван Гешев, разпространено от създадената от него формация "Справедливост за България".

Той посочва, че част от народните представители вчера са яхнали народния гняв по площадите.

Припомняме, че случаят с жестоко нарязаната с макетно ножче 18-годишна Дебора от Стара Загора отприщи народното недоволство. От публикация на бившия премиер и настоящ съпредседател на ПП/ДБ Кирил Петков във "Фейсбук" става ясно, че той е взел участие в протеста пред Съдебната палата в София вчера. "Като баща на три дъщери, обещавам да продължим да се борим и да работим за необходимите законодателни промени, така че такива трагедии да са недопустими. Промяната в съдебната система ще е трудна и дълга, но нямаме право да спираме, докато не осигурим истинска справедливост. Всеки ден забава коства още жертви", пише Петков.

Гешев пита срещу кого всъщност протестира Кирил Петков. "Срещу себе си? Не им е работата там, а да предлагат решения на проблемите", заявява той.

Според бившия главен прокурор причината за трагичните случаи като този в Стара Загора е, че законодателният процес обслужва котерийните интереси на Христо Иванов и спонсорите му, а не тези на народа.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати