Вторник, 18 Юни 2024
           
Развлечения

Петимата финалисти от конкурса MOST с изложба в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5

   
Петимата финалисти от конкурса MOST с изложба в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5

На 12 юли 2023 г. в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 от 18:00 ч. ще бъде открита впечатляващата изложба на петимата финалисти от шестото издание на конкурса за съвременно изкуство MOST, като единият от тях бе избран от „Инвестбанк“ АД, генерален партньор на инициативата. Конкурсът се проведе в периода от 3 май 2023 г. до 10 юни 2023 г.

MOST е конкурс за български творци, който им дава възможност за нови изяви и професионална реализация на локално и международно ниво. И тази година инициативата предизвика рекорден интерес, като дори след края на обявения срок в галерията продължаваха да постъпват портфолиа на художници, с желание да се включат.

В изложбата ще видите творбите на тазгодишните финалисти, които са:

Константина Живова INLY (финалист избран от „Инвестбанк“ АД) - превръща рисуването в професия и начин на живот. Създава свое пространство - “INLY ARTE”, където твори. Рисува с акрил, масло и акварел. Обожава големите платна и цветовете. В картините си вплита символи, които носят позитивна енергия и емоция. Реализирала е пет самостоятелни изложби в София, три съвместни изложби в Испания, участва в международни изложения в Париж, Мадрид, Милано, Инсбрук. Преди година световен козметичен бранд я избира, за да създаде визията на подаръчните им кутии. Има две авторски книги за деца -  поредицата “Малката мечтателка” с истории и илюстрации. Създала е над 3500 творби.

Борислава Василева - завършила е магистратура „Скулптура Форма и движение“ в Националната художествена академия през 2019 г. Работи в сферата на визуалните изкуства.

Димитър Грънчаров /NOIЯ77/ - завършил е Архитектура. Част е от екипите на TRAPERS и SNZ. Все по-малко се занимава с професията си и повече със страстта си - рисуване, кратко анимиране, моделиране на фигури и графити арт. Определя стила си като илюстративен анти-стил, наситен с много елементи и символи, засягайки основната тема в творчество му - гротеска на обкръжаващия ни свят.

Катя Танева завършва Културология и Изкуствознание. Започва своята кариера като асистент на главния реставратор на град Виена. След това работи в арт фондация в Ню Йорк и Виена, където организира изложби за съвременно изкуство в галерии и музеи по цял свят и много др. Този опит развива нейния поглед и усещане за естетика. Изключителният ѝ усет за цветове и композиция нямат аналог. Тя учи фотография във Виена и продължава творческия си път с проекти в големи рекламни агенции. Започва да експериментира с различни техники, текстури и формати. След години наслоен естетически опит се ражда концепцията за Fluidity of a Woman. Катя Танева създава уникални творби, в тираж 1/1, със смесена техника, използвайки дигитална фотография и абстрактно изкуство.

Елена и Стефания /Tornado Twins/ - са две еднояйчни близначки от София, завършили Националната художествена академия, поели по творческия път на изкуството. Рисуват всичките си картини заедно на две ръце и го правят с неподправена страст и искреното желание да превърнат света в едно по-светло, позитивно и радостно място. Място, където усмивката успява да намери понякога не толкова лесния път към лицето, но и още по-важното - към сърцето на всеки човек.

Изложбата на авторите може да разгледате между 13.07.2023 г. - 29.07.2023 г. в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 с вход свободен в работното време на галерията.

*Всички творби на финалистите могат да бъдат закупени на място.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати