Вторник, 18 Юни 2024
           
Политика

„Възраждане“: Георгиев и Вешев не се притесняват да си дадат имунитета, защото са невинни

   
„Възраждане“: Георгиев и Вешев не се притесняват да си дадат имунитета, защото са невинни

Народните представители на "Възраждане" - Ангел Георгиев и Веселин Вешев ще имат възможност да спечелят образуваното дело, защото са невинни, съобщиха от пресцентъра на партията.

И припомнят, че преди три години след протест на "Възраждане" пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) двамата бяха задържани от полицаите на места, отдалечени от протеста.

От там уточняват, че обвиненията срещу тях са за насилие над униформени лица, при положение че цяла България видя кадри, излъчени по националните телевизии, от които е видно, че Ангел Георгиев и Веселин Вешев са обект на полицейско насилие. Насилие от полицаи, което видяхме и под колоните на Министерски съвет, където млади хора бяха бити и унижавани от униформени по време на протест.

"Нови протести предстоят и призоваваме полицаите да не се поддават на провокации и да не се превръщат в "маша" в ръцете на американския колониален режим, маскиран като българско правителство", се казва още в съобщението. 

Относно имунитета, поискан от Иван Гешев, и двамата народни представители не се притесняват сами да си го дадат, защото са невинни.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати