Вторник, 18 Юни 2024
           
Коментари

Дянков: Ротационното правителство няма да се справи със задачата да вкара България в Еврозоната

   
Дянков: Ротационното правителство няма да се справи със задачата да вкара България в Еврозоната

До септември месец не е голям проблем да се продължи удължителния закон за бюджет. Има достатъчно пари и до септември-октомври месец нещата ще са нормални. През октомври или ноември тази година бихме могли да влезем в Шенген, но за Еврозоната трудно може да стане, пише News.bg.

Toва заяви бившият финансов министър Симеон Дянков.

Той изтъкна, че ротационното правителство няма да се справи със задачата да вкара България в Еврозоната. Няма да успеем следващата година дори да кандидатстваме за Еврозоната, при положение, че не изпълняваме критериите, посочи Дянков.

Той призова Асен Василев да не прави стари грешки от редовния кабинет, а да работи с ГЕРБ и да иска съвети от коалиционните си партньори.

Дянков определи като успех съставянето на правителство между ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ. Вътре в партиите има голямо недоволство, ще има трудности, но ако се погледне политическата палитра на България, това би било най-стабилната коалиция, смята бившият финансов министър. Има много сили, които не искат да има редовен кабинет, но трябва да има редовно правителство, което да работи за приемането на България в Шенген и Еврозоната. "Възраждане и БСП не искат да има правителство", коментира бившият финансов министър.

Според него затова колко време ще работи правителството зависи от Христо Иванов. Този кабинет може да издържи известно време, ако покаже успехи за влизането на България в Шенген.

Симеон Дянков е на мнение, че президентът Румен Радев се е справил добре с избора си на служебен кабинет.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати