Понеделник, 17 Юни 2024
           
Политика

Андрей Гюров: Очакваме подновяване на разговорите с ГЕРБ-СДС

   
Андрей Гюров: Очакваме подновяване на разговорите с ГЕРБ-СДС

Очакваме всеки момент ГЕРБ да вземе позиция дали ще стои до фризера, или ще поеме отговорно поведение спрямо българските граждани. Това заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от ПП-ДБ Андрей Гюров.

„Очакваме след връщането на мандата подновяване на разговорите. Искаме да чуем техните аргументи и съображения”, допълни той. По думите на народния представител ситуацията се е променила драматично, но и двете страни трябва да намерят решение. Гюров допълни, че топката е в ръцете на ГЕРБ и от ПП-ДБ очакват обаждане, за да бъдат подновени преговорите за редовно правителство. „Ние сме готови на всичко необходимо и сме показали, че имаме достатъчно политическа смелост да взимаме правилните решения за страната”, категоричен беше депутатът от редиците на „Продължаваме Промяната – Демократична България”.

Той коментира и президента Румен Радев, който изостри тона при връчването на втория мандат. „Г-н Радев изгуби своя образ на обединител и лидер на нацията. Той си позволи в един момент да вкара личния интерес. Досега винаги сме говорили, че действията на президента показват, че той не иска да има редовно правителство в страната”, заяви Гюров. Депутатът изрази съмнение в законосъобразността на думите на държавния глава, че сформирането на кабинет с мандат на ПП-ДБ би било нецелесъобразно. „Президентът показа на всички какво е неговото отношение към Конституцията на страната, която изведнъж му отесня”, допълни Андрей Гюров. По думите му се вижда засилване на „президентското лоби” в обществото.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати