Петък, 19 Юли 2024
           
Новини

Неофициално: Красимир Каменов-Къро и жена му са били убити в дома им в ЮАР

   


Бизнесменът Красимир Каменов, известен като Къро, и жена му са застреляни в Кейптаун, ЮАР,  предава NOVA, като се позовава на свои източници.

Очаква се и официална информация и от властите по случая.

В Прокуратурата няма постъпила официална информация за екзекуцията на бизнесмена Красимир Каменов /Къро/ и неговата съпруга в къщата им в Претория, съобщи за "Фокус" говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

По думите и повече информация би следвало да имат в МВР, но е логично те да информират Прокуратурата за това. На този етап това не е направено.

През април по искане на българската прокуратура Красимир Каменов беше обявен за международно издирване с „червен бюлетин” от „Интерпол”.

Според сайта на Междуправителствената организация Каменов се издирва за убийство, заплаха за убийство и изнудване. 

Преди това Каменов бе задочно обвинен от Софийска градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР, който не показно разстрелян в София в началото на 2022 година.

Успоредно с това прокуратурата уличи Каменов като част от заговор, с участието и на други криминално проявени лица, както и подсъдими като Цветан Василев, в заговор за дискредитиране на висши магистрати и полицаи. Една от целите на участниците в заговора е отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, а за началника на “Убийства” ГДНП прокуратурата пусна запис, на който се чува, че именно Каменов говори за платени 400 000 лв. за уволнението на полицейския началник Михаил Наумов. За Каменов се знае, че от поне 15 години живее в ЮАР.

Южноафриканските медии съобщават за масовата стрелба в едно от елитните предградия на Кейптаун, при която са убити двама мъже и две жени, за които се предполага българска връзка.

Електронното издание „Таймс“ съобщава за нея под заглавието: „Проверява се българска връзка за четирима души, застреляни в Констанция“.

„Около 8,20 ч. сутринта бяха открити телата на две жени и двама мъже, за които се предполага, че са на възраст между 40 и 50 години, с огнестрелни рани. Смята се, че жертвите са от български произход", заяви говорител на провинциалната полиция.

Експерти по криминалистика са претърсили мястото в четвъртък.

„Мотивът за масовото убийства все още не е установен, като детективите работят усилено в търсене на улики. Детективите от отдел "Тежки престъпления и престъпления, свързани с насилие" са започнали разследване", съобщава изданието.

С почти аналогична информация за убийството излиза и вестник „The South African“.

В нито едно от двете издания не се съобщава повече информация за убитите и техните имена.


Анкета

Кой ще спечели евро 2024?


Резултати