Понеделник, 17 Юни 2024
           
Политика

Слави Трифонов: ИТН няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ

   
Слави Трифонов: ИТН няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ

ИТН няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ. Това съобщи лидерът на ИТН Слави Трифонов в личния си профил във фейсбук.

“Миналата седмица обещах “Има такъв народ” да постъпи отговорно и да подкрепи експертен кабинет, защото пред България има съвсем реални проблеми, които трябва да бъдат разрешени. Повтарям - експертен кабинет, без партийни лидери.

От тогава до днес никой не проведе разговор по същество с “Има такъв народ”. Никой. Не беше проведен нито един разговор. Нито един. Нито за състава на кабинета. Нито за структурата. Нито за експертизата на хората в него. Нищо. Нищичко.

Това означава само едно. Че готвеният кабинет с първия мандат не е експертен. Какъв е, аз не знам. Но не е експертен. Ние не сме обещавали и няма да дадем подкрепа по принцип. Затова “Има такъв народ” няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет на ГЕРБ с първи мандат.

Продължавам да смятам, че страната се нуждае от редовно правителство и продължавам да смятам, че то трябва да е от експерти и да има широка подкрепа. Остават още два мандата. Дано там партиите загърбят своите тясно партийни интереси и да надделее интересът на България”, пише още Слави Трифонов.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати