Сряда, 29 Май 2024
           
Свят

Отменени полети в Германия заради стачки на летищни служители

   
Отменени полети в Германия заради стачки на летищни служители

Пътниците, които пътуват през няколко летища в Германия, днес са изправени пред значителни закъснения или отмяна на полетите им заради стачки на летищни служители, пише Dnevnik.bg.

Трудовият протест, който ще продължи през целия ден, засяга столичното летище "Берлин-Бранденбург" (BER) и аерогарите в Хамбург, Хановер и Бремен, заяви профсъюза "Ферди" (Verdi).

Синдикатът призовава служителите по сигурността и техни колеги от други служби на летищата да се включат в стачката. Тя е с искане за подобряване на заплащането за нощните смени и през почивните дни, пише в. "Вашингтон поуст".

Стотици полети са отменени в Германия заради стачка.

Летищните власти съветват всеки пътник да се свърже с авиокомпанията, с която ще пътува, за информация за статута на полета му.

Всичките 123 полета, които са планирани през летището в Хамбург, ще бъдат отменени, заявиха летищните власти.

Не се очаква нито едни пътнически самолет да може да излети или да кацне днес на летищата в Хановер и Бремен, обяви "Ферди".

Отменени са и около 200 полета, които е планирано да излетят от столичното летище "Берлин-Бранденбург". Там стачката ще продължи до полунощ. Засегнати са около 27 хил. пътници, по данни на летищните власти.

Очаква се да бъдат отменени и около една трета от 200 пристигащи полета, които са планирани, съобщи вчера следобед говорител на летището.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати