Сряда, 29 Май 2024
           
Свят

ЕС готви 10-ти пакет от санкции срещу Русия, включва и 3 банки

   
ЕС готви 10-ти пакет от санкции срещу Русия, включва и 3 банки

Европейският съюз ще включи в списъка си със санкции още 62 физически и 28 юридически лица от Русия, сред които и три банки: "Алфа банк", " Тинкофф " и "Росбанк", заяви днес информационният портал "ИЮ обзървър" (euobserver.com), позовавайки се на свои източници, пише Fakti.bg

Според сайта десетият поред пакет от европейски санкции ще засегне също и Фонда за национално благосъстояние, застрахователната компания "Ингосстрах", медийната група "Патриот" и "Русия днес", а също и общественото движение "Общоруски народен фронт". На санкции ще бъде подложена и лондонската компания "Пауъл шипинг" (Pawell Shipping), която е обвинена в "незаконен износ на украинско зърно".

Според информационния портал ЕС възнамерява да блокира и излъчването на арабски език на медиите Ар Ти и "Спутник".

В черния списък ще бъдат включени и руският комисар по правата на човека Татяна Москалкова, вицепремиерът на Московска област Вячеслав Духин и министърът на труда, семейството и социалната защита на Република Башкирия Ленара Иванова, както и още 59 души. Всички те са обвинени в "организиране на масови отвличания на украински деца". Москва казва, че става въпрос за евакуации на деца от зоните на военни действия в Украйна.

Информационният портал посочва, че представените данни могат да се променят.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати