Четвъртък, 30 Мар 2023
           
Политика

Български Възход се явява самостоятелно на предсрочните избори

  03.02.2023 16:48  
Български Възход се явява самостоятелно на предсрочните избори
  BGNES

На предстоящите предсрочни парламентарни избори през април "Български възход" ще се яви като политическа партия, а не като коалиция. Това заяви пред журналисти в Хасково лидерът на партията Стефан Янев, цитиран от БТА.

Той посочи, че не е планирана съвместна работа с АБВ, но не изключи възможността в рамките на партийното представяне на "Български възход" да си партнират с хора от други формации през гражданска квота или споразумение.

На предните избори не ни достигна време за регистрация на партията. На практика тогава ние направихме коалиция от три партии мандатоносители. В момента е време за утвърждаване на партията, на нейните структура, да се види какво всъщност представлява партията и как по най-добрия начин може да бъдем в интерес на гражданите и да предлагаме решения, това е целта, уточни Янев.

Лидерът на Български възход изрази оптимизъм, че партията ще премине 4-процентната бариера и ще влезе в следващия парламент. Социологията зависи кой я прави и къде я прави, и какви въпроси задава. Ние също имаме социология, която казва, че сме над чертата, изтъкна Янев.

Според него привличането на избиратели не е чисто механичен процес, а процес в който посланията трябва да стигнат до сърцата и до умовете на хората. По думите му за това от партията започват интензивна работа и срещи с хората в тази посока във всички избирателни райони на страната.