Четвъртък, 30 Мар 2023
           
Политика

Станишев: Големият грях на Нинова е, че лиши българите от силна лява партия

  27.01.2023 15:37  
Станишев: Големият грях на Нинова е, че лиши българите от силна лява партия

Големият грях на Корнелия Нинова е, че лиши българите от силна лява партия - и това е съзнателен избор, който затвори много възможности пред БСП, пише OFFNews

Това заяви евродепутатът Сергей Станишев. БСП губи физиономия и позиции, като за това основна заслуга той вижда в действията на Нинова.

"От нея не се очаква нищо ново. Дори хората от близкото й обкръжение са там само заради лична властова позиция, а не от интереса на БСП като партия", каза още Станишев. Той изрази надежда, че конгресът на левицата на 11 февруари ще покаже, че "БСП е жива". 

Според бившия председател на БСП и на ПЕС политиките, които БСП води, са извън времето и пространството. 

Според Станишев ключовият фактор дали ще има правителство след изборите е ГЕРБ, които по неговите думи сега се завръщат като доверие, като влияние. Според Станишев основаната заслуга за това имат БСП и ПП, тъй като не са използвали правилно обществената подкрепа за тях. 

"Аз няма да бъда в позицията на наблюдател. Ще бъда в ролята на човек, който ще търси съмишленици за каузата. Увеличава се кръгът от съмишленици. Конгресът ще покаже, но много хора, които бяха зад Нинова, сега не са с нея. Това дава надежда", каза още Станишев.