Вторник, 07 Фев 2023
           
Политика

Сутрешен спор между депутатите за парите на държавата

  30.11.2022 10:10  
Сутрешен спор между депутатите за парите на държавата
  BGNES

Андрей Гюров поиска в началото на пленарното задание да се гледа декларацията на ПП с призив към властта да внесе бюджет. За нас наистина това е правилното решение, изтъкна депутатът. Това не е само право, това е задължение, каза Гюров.

От ПП настояват да не се прилага правото избирателно. Гюров настоя партиите също така да спазват предизборните си обещания.

Делян Добрев от ГЕРБ припомни, че е приет удължителния бюджет на първо четене. Редовен кабинет щял да внесе редовен бюджет. Безсмислено било да се обсъжда една декларация.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подкрепи ПП. Въпросът е много политически, много икономически и много социален, заяви тя. Замразяват се всички доходи и плащания, по думите й. Левицата не приема аргументите на служебния кабинет. Те се страхуват да го внесат, предположи Нинова. Виждате, че не спират и протестите, каза още лидерът на червените. Редица сектори очаквали подобряване на бюджетите си.

Мустафа Карадайъ настоя да се спазва правилникът. Той предупреди колегите си от другите групи да не ползват процедурни хватки, за да влязат в дебата.

https://news.bg/politics/sutreshen-spor-mezhdu-deputatite-za-parite-na-darzhavata.html