Вторник, 07 Фев 2023
           
Коментари

Радев припомни на РСМ откъде минава пътят към ЕС, защити Демерджиев и кани Янев другата седмица

  24.11.2022 13:05  
Радев припомни на РСМ откъде минава пътят към ЕС, защити Демерджиев и кани Янев другата седмица

Държавните ръководители в РС Македония и обществото трябва да разберат, че пътят към Европейския съюз минава през признаването и уважаването на македонските българи, на нашето културно и историческо наследство. Това е единственият начин.

Това заяви президентът Румен Радев по повод на въоръженото нападение срещу българския културен клуб "Цар Борис III" в Охрид, пише БГНЕС

Президентът коментира всички актуални теми от дневния ред по време на посещението си във Враца, където участва в откриването на нов завод за автомобилни компоненти.

Има закони, които трябва да се приемат сега, а не през лятото. Давам достатъчно време – за работа, и за диалог, и за поемане на отговорност за съставяне на редовно правителство, заяви още Румен Радев.

Той съобщи, че следващата седмица ще проведе консултации и с последната парламентарно представена партия – „Български възход”.

Промените в Изборният кодекс президентът заяви, че ще коментира когато бъдат приети окончателно от парламента.

Относно оставката на главния секретар на МВР, Радев съобщи, че ще се произнесе още днес.

Документите и мотивите на ръководството на МВР за оставката на главния секретар са дошли в президентството, ще ги разгледам и днес ще се произнеса. Вътрешният министър Иван Демерджиев много ясно се аргументира какво прави, за да запълни дефицити, налагани в години. Нека си направят редовно правителство, назначат вътрешен министър и тогава искат оставка, каза още Румен Радев, след като час по-рано от ГЕРБ настояха за оставката на служебния вицепремиер и силов министър.