Понеделник, 04 Мар 2024
           
Коментари

ДБ: Вчера на консултацията все едно видяхме седнала Митрофанова в стола на президента

  22.11.2022 10:15  
ДБ: Вчера на консултацията все едно видяхме седнала Митрофанова в стола на президента

Вчера на консултацията все едно видяхме седнала руския посланик Елеонора Митрофанова в стола на президента. Това заяви депутатът от "Демократична България" Йордан Иванов, пише Fakti.bg

Той е изненадан, че президентът Румен Радев е говорил за военната помощ за Украйна, а не как да се състави правителство. Иванов се надява поведението на президента вчера в президентството по време на консултациите с ДБ да не е причина да не се даде третият мандат на формацията.

Къде е усилието на ГЕРБ да направят правителство, няма такова, посочи депутатът от ДБ и добави, че не се правят усилия за съставяне на правителство с първия мандат. "Не може да се използват изборите като плашило в парламентарната демокрация", изтъкна Йордан Иванов.

Според Иванов отговорността дали ГЕРБ, БСП и ДПС ще се прикрият зад негово управление в третия мандат, си е отговорност на държавния глава. Промените в изборния кодекс, които правят ГЕРБ, БСП и ДПС са за самите тях и не са насочени към народа. Ще разберем накъде Румен Радев води страната ни след третия мандат, изтъкна Иванов.

Той призова Продължаваме промяната да се отнесат отговорно към втория мандат за съставяне на правителство. Прекалено дълго сме в условията на президентска република, понеже не можем да съставим правителство, но е факт, че някои трябва да управлява държавата и да поема отговорност за кризите, настоя Иванов.

ДБ са силата на разума и това, което могат да направят е с ПП да предложат реформаторско управление. Опасно е какво може да направят ГЕРБ, БСП и ДПС с третия мандат, каза още Йордан Иванов.


Анкета

Чакате ли ротацията на правителството?


Резултати