Четвъртък, 01 Дек 2022
           
Коментари

Ицо Хазарта за хартиената коалиция: Мръсната машина трябва да бъде спряна

  18.11.2022 14:03  
Ицо Хазарта за хартиената коалиция: Мръсната машина трябва да бъде спряна

В профила си във Фейсбук депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, призова за подкрепа за насрочения за днес протест срещу връщането на хартиената бюлетина и други промени в Изборния кодекс, предизвикали скандал и приети от т.нар. хартиена коалиция - ГЕРБ, ДПС и БСП.

"Измина първият месец на новия Парламент. Подхождам към работата си отговорно и хубавото е, че това носи резултати. На днешния ден исках да дам отчет за свършеното от мен и колегите ми - за законопроектите, които внесохме и приехме, както и за резултатите от борбата ми за подобряване на живота на децата в ЦНСТ. Вместо това обстоятелствата ме принуждават да направя нещо друго. Част от народните представители се подиграват изключително гадно и нагло с моя народ. Опитват се абсолютно незаконно да променят правилата за гласуване и да фалшифицират резултатите от всички следващи избори. Бързината, с която пробват да го направят е показателна за намеренията им", пише Хазарта.
"Да се присмиваш и да подценяваш възможностите на няколко милиона българи е отвратителна наглост. Да се изплюеш в лицата на над един милион българи в чужбина (след като си ги изгонил оттук) е престъпление. Като народен представител моят дълг в Парламента е да застана срещу тази наглост. Като човек и като българин - да отида днес в 18:30 часа на протеста пред Народното събрание. Мръсната машина може и трябва да бъде спряна", заявява още депутатът от ПП.