Четвъртък, 01 Дек 2022
           
Политика

И Нинова зачекна флашката, БСП няма да се откаже от хартията

  18.11.2022 12:38  
И Нинова зачекна флашката, БСП няма да се откаже от хартията
  BGNES

Социалният етикет и проевропейският поглед са били лицемерие, важна им е флашката. С тези думи и тази теза лидерът на БСП Корнелия Нинова нападна бившите коалиционни партньори в предишното Народно събрание "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

Нинова в декларация от трибуната в парламента подчерта, че левите не приемат диалог с ултиматуми и подчерта, че БСП няма да оттегли промените в Изборния кодекс. Заставаме на страната на свободния избор, каза Нинова.

Тя противопоставя промените на Изборния кодекс на тези в Кодекса за социално осигуряване, за което настоява БСП и които са внесени още преди месец.

Увеличаване на майчинството от 710 на 850 лева, Закон за семейни помощи за деца, което представлява помощ от 300 лева за децата от втори, трети и четвърти клас и еднократна помощ при раждане на дете, която представлява 10 минимални работни заплати и други. По думите й лицето на БСП е социалното, чувствителното към бедни, майки, деца, работещи бедни и възрастните хора. Тя попита депутатите дали има движение по тези закон.

Мислите ли, че най-важният приоритет на БСП е Изборният кодекс, попита червеният водач. Внушенията, че с отварянето на Изборния кодекс сме отворили войни и блокираме работата на парламента, са пълна лъжа, подчерта тя и определи скандала за изборните правила като истеричен. Сега лъснала истината, заключи Корнелия Нинова.