Четвъртък, 01 Дек 2022
           
Политика

Христо Иванов: С ритник премахнаха район „Чужбина“ от Изборния кодекс

  17.11.2022 12:56  
Христо Иванов: С ритник премахнаха район „Чужбина“ от Изборния кодекс
  BGNES

"С ритник беше премахнат район "Чужбина" от Изборния кодекс и не може да бъде изхвърлен през прозореца за една нощ. Не се прави така, просто не се прави така".

Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов декларация от трибуната на Народното събрание от името на неговата формация, но и от тази на "Продължаваме промяната".

По думите му страната се намира на кръстопът - дали ще има атмосфера на диалог или ще се състави мнозинство, което ще си прокарва каквото то реши, както досега. Оръжията за Украйна били дискутирани многократно и не е имал никакъв отказ да се дискутират. Нито е имало прибързани процедури в решението да се даде оръжие на Украйна, нито нищо, аргументира се Христо Иванов.

Според него призивите за диалог изглеждат ПП и ДБ да станат смокиново листо, за да може останалите партии да направят каквото са си решили. ПП и ДБ са готови да участват в разговори с всички партии, но за да може да се случи настояха БСП и Корнелия Нинова, които са вносители за промени в Изборния кодекс да оттеглят от тях внесения законопроект, като внесат предложение за решение на НС за изтегляне на законопроекта и да се гласува още утре в парламента.

"Ние ви призоваваме, ако искате да разговаряме за изборния кодекс, а ако искате да си намерите повод да участвате в мнозинство на реванша си е ваше право", подчерта Христо Иванов.

news.bg