Четвъртък, 01 Дек 2022
           
Политика

ПП няма да говори с БСП независимо в кой мандат

  17.11.2022 11:19  
ПП няма да говори с БСП независимо в кой мандат

БСП трябва да знае, че ако тези решения за промени в Изборния кодекс се гласуват в зала, няма да влизаме в коалиционни преговори с тях независимо в кой мандат. Това заяви бившият премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков на трибунка в Народното събрание. На брифинга в парламента се събраха двете парламентарни групи на ПП и на "Демократична България".

"Днес в правна комисия беше извършено предателство срещу честния вот на хората. "Хартиената коалиция каза на българите в България - ние ще решаваме вместо вас, а на българите чужбина - не се интересуваме от вас", категоричен бе Кирил Петков.

По думите му демократичната общност няма да разреши това да стане задкулисно, тихо и техният вот да бъде подменен, без никой да разбере.

Лидерът на парламентарната група на ПП Андрей Гюров изтъкна, че всички заявки и претенции за диалогичност станали невалидни като задраскана бюлетина. Много неща можели да се случат в парламента, но всичко, което било в приоритетите на хартиената мафия, било да се мине като с кални ботуши през Изборния кодекс в нарушение на изборните правила.

Кой иска да запуши устата на българите в чужбина и кой иска да подмени техния вот, запита Гюров.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов добави, че БСП не просто е върнала и дала възможност да се гласува с хартия, но се включила в една много сериозна ревизия на целия изборен процес без обсъждане. Това е демонстрация на сила на едно мнозинство, което е готово или да управлява, или да продаде изборите.

БСП демонстрира пълна лоялност към ГЕРБ и ДПС, изтъкна Христо Иванов.

Коалицията на реванша се сглоби и си имаше своето бойно кръщене в правна комисия. Нека да видим утре какво ще стане в пленарна зала, подчерта Иванов.