Четвъртък, 30 Мар 2023
           
Политика

Борисов: Още по-голям оптимист съм за съставянето на кабинет

  11.11.2022 11:38  
Борисов: Още по-голям оптимист съм за съставянето на кабинет
  nova.bg

Лидерът на ГЕРБ предложи условие, при което ще приемат удължаване на настоящия бюджет

С бюджет в този вариант ни очаква зимата на Асен Василев. Това каза лидерът на ГЕРБ от Пловдив. В отговор на въпрос дали ще подкрепи удължаването на този бюджет, той цитира думи на икономиста от КТ “Подкрепа” Ваня Григорова. Тя каза, че наскоро синдикатите не са получили подкрепа от Асен Василев, тогава финансов министър, за увеличение на минималната работна заплата, пише NOVA

“Този бюджет имаше 200 гласа от ГЕРБ. Ние не само го подкрепихме, но основната подкрепа за бизнеса беше изцяло от нашите депутати”, каза Борисов и попита: “С какво се промени този бюджет за месец и половина, че ме питате дали ще го подкрепя?”. 

Той постави и въпрос трябва ли Василев отново да бъде финансов министър, ако “бюджетът му не може да се задържи и месец”. 

Лидерът на ГЕРБ отново предложи подкрепа за удължаване на Бюджет 2022, но при едно условие - писмено споразумение между партиите, че ще се правят промени по предварително уговорени пера. 

“Ние можем да подкрепим всичко в името на хората. Ако се съгласят на предложението, ще ги подкрепим. Тръгнат ли да правят глупости - ще бъдат свалени, защото ние няма да се цапаме повече с тях”, категоричен бе Борисов. 

Той каза още, че е “оптимист” за съставянето на правителство. “Като не се харесваме, слагаме един списък с това, което е важно, подкрепяме го и това е”, заключи лидерът на ГЕРБ


Анкета

За коя партия ще гласувате на изборите на 2 април?


Резултати