Вторник, 18 Юни 2024
           
Новини

Вътрешният министър: Кмет е агитирал в секция, в която синът му е кандидат-депутат

   
Вътрешният министър: Кмет е агитирал в секция, в която синът му е кандидат-депутат
  Darik

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи, че в изборния ден кметът на Симитли Апостол Апостолов интензивно е агитирал и е притеснявал една от секциите. Това е било секция, в която неговият син е кандидат за депутат.

По думите на Демерджиев от МВР са предприели действия, но прокуратурата е показала, че крехкото доверие между двете институции е в опасност, защото са отказали да образуват разследване. Той призова прокуратурата подробно да обясни своите мотиви за случая.

Вътрешният министър каза, че са събрани достатъчно данни от страна на МВР, за да бъде проверен по-внимателно случая.

Кметът на Симитли не е бил задържан, защото контролът е бил поет от регионалния прокурор на Дупница, обясни още Демерджиев.

Демерджиев коментира, че ГЕРБ и ДПС са партиите, които традиционно участват в тези практики за купуване на гласове. Има три сигнала, при които се е стигнало до досъдебно производство - има три сигнала срещу БСП и един срещу "Продължаваме промяната".

Той обясни, че от МВР са направили каквото се е очаквало от институцията, дали са възможност за честни и свободни избори.

Има 77 образувани досъдебни производства, има и две присъди по бързи производства зарад изборите, съобщи министърът.

Той коментира и темата за мигрантския натиск. "Мигрантската обстановка е под контрол и ще бъде такава, докато аз съм министър на вътрешните работи".


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати