Сряда, 04 Oct 2023
           
Новини

Частично бедствено положение в няколко области

  23.09.2022 12:52  
Частично бедствено положение в няколко области

Частично бедствено положение ще бъде обявено в общини от пограничните области Бургас, Ямбол и Хасково заради засиления мигрантския натиск от Турция. Първо то беше обявено от областния управител на Хасково Минко Ангелов за общините Свиленград и Тополвград, съобщи областната управа.

„С цел избягване загуби на човешки животи, недопускане на значителни вреди  на имуществото на населението и икономиката на страната, както препятстване настъпването на значителни последици за околната среда, бедственото положение се въвежда днес, 23.09.2022 г., от 12:00 ч. до 12:00 ч на 29.09.2022 г“, уточняват от Област Хасково.

Горските пътища в района на Странджа, които са трудно проходими, ще бъдат ремонтирани в най-бърз порядък, обяви на брифинг в Малко Търново вътрешният министър Иван Демерджиев. Именно за това ще бъде обявено частичното бедствено положение за няколко общини – за да се ускори този процес и да се обезпечи юридически.

Освен това съвместни патрули на МВР и горското стопанство ще обхождат Странджа. Целта е да се повиши контролът по охраната на границата и недопускане на нелегални мигранти към вътрешността на страната, както и да се противодейства на бракониерството и незаконната сеч, заяви Демерджиев.


Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София?


Резултати