Четвъртък, 30 Мар 2023
           
Новини

Сирийски гражданин е задържан за катастрофата в Бургас с двамата убити полицаи

  25.08.2022 12:07  
Сирийски гражданин е задържан за катастрофата в Бургас с двамата убити полицаи

Сирийски гражданин, който пребивава у нас със статут на хуманитарна закрила, е задържан за участие в превоза на нелегалните мигранти от автобуса, който уби двама полицаи в Бургас, обяви началникът на полицията в морския ни град ст. комисар Калоян Калоянов, пише БНР

Издирва се още един човек, обяви той.

"Основна причина за този инцидент е недокрай прецизно изпълнение на задачите от органите на реда на "Гранична полиция", защото не е била задача на полицаите в Бургас да спират автобуса. Това е трябвало да направят още преди това служителите на "Гранична полиция", каза служебният министър Иван Демерджиев.

Именно затова и МВР шефът поиска оставката на бившия директор на "Гранична полиция" Деян Моллов, който бе понижен преди дни с ресор "Охрана на границата".

"Очаквам до края на деня Деян Моллов да подаде оставката си", настоя Демерджиев.

Министърът съобщи още, че властите знаят откъде са влезли чужденците – район, пресечена местност, който не е достатъчно обезпечен с техника.

В автобуса е имало 47 мигранти от Сирия, като той е идвал от посока Созопол. 

"Автобусът е собственост на хасковска фирма, задържан е собственикът, който го е дал на тези две лица", допълни Демерджиев.

Назначават се експертизи, както и автотехническа, за да се изяснят фактите около катастрофата, обяви на свой ред окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

"Трябват ни решителни и сериозни мерки с престъпленията, свързани с мигрантите", настоя той.


Анкета

За коя партия ще гласувате на изборите на 2 април?


Резултати