Четвъртък, 01 Дек 2022
           
Новини

Добрев: ПП са купували руски газ от дъщерни фирми на Газпром

  24.08.2022 12:34  
Добрев: ПП са купували руски газ от дъщерни фирми на Газпром

"До последния си ден на своето управление "Продължаваме промяната" са купували руски газ от дъщерни фирми на "Газпром", с което са ощетили българското общество с над 28%". Това заяви на брифинг Делян Добрев от ГЕРБ, предаде БГНЕС.

Дорев припомни, че България е трябвало да купува природен газ на цена от 86 долара през юли, такава е била цената на "Газпром". "Вместо това страната ни не го прави и е купувала от "Вентерсхал Румъния", която е 100% дъщерно предприятие на "Газпром Швейцария", по цена от 110 долара. Разликата между 86 и 110 долара правят тези 28%, с които българското общество е ощетено. Тази разлика е влизала в джоба на „Газпром“ и най-вероятно в офшорните сметки на Промяната, защото няма друга логика", подчерта Добрев.

"За периода януари - май 2022 г. България е станала три пъти по-зависима икономически от Руската федерация по линия на стокообмена си", заяви от своя страна заместник председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.  

По думите му българската политика е задушена от лъжа и лицемерие.

"Има едни политически сили с техните лидери, които водят яростна анти-руска и анти-"Газпром" реторика и в същото време продължават да купуват руски газ през руски посредници на по-висока цена", каза още Дончев.

Очаквайте подробности.

dariknews.bg


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати