Петък, 12 Авг 2022
           
Политика

Нинова: БСП тръгва в пълна мобилизация към изборите

  05.08.2022 18:54  
Нинова: БСП тръгва в пълна мобилизация към изборите
  BGNES

"Партията тръгва в пълна мобилизация към изборите. Днес Националният съвет одобри водачите на листи, местата на гражданска квота и коалиционните партньори, избрахме изборен щаб, приехме коалицията, с която ще участваме на изборите, определихме график за провеждане на общинските конференции и подреждане на листите след водата".

Това каза след близо 3-часовото заседание на Изпълнителното бюро на БСП лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

БСП се "разграничава" от тримата й членове, станали част от служебното правителство на Румен Радев - Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев. Тримата обаче остават с партийна книжка въпреки очакванията да бъдат изключени.

На пленума е била приета позиция по отношение на тримата. "Ще я получите, ще я изпратим на всички. Но тя е, че се разграничаваме от членовете на Националния съвет, назначени за служебни министри в нарушение на устава на партията, не носим политическа отговорност за техните действия оттук нататък, както и за цялото правителство. Смятаме за недопустима намесата на президентската институция във вътрешнополитически дела", не спести критики към "Дондуков" 2 Нинова.

"Разграничаваме се от тях, това е. Никога не сме имали намерение да ги изключваме", уточни тя, попитана дали въпросните трима остават членове на "столетницата".

Председателят на БСП не спести и критики към вицепрезидента Илияна Йотова. "Приемаме за недопустимо президентската институция да се меси в партийните работи. Не носим отговорност за този служебен кабинет. Това е партията. Оттам нататък моля, всеки, който говори, да уточнява, че говори в лично качество."

Тепърва от "Позитано" 20 ще оповестят на медиите кои са новите водачи на листите по места.