Четвъртък, 01 Юни 2023
           
Спорт

Барселона трябва да плати на Пике 52 млн. евро

  05.08.2022 14:58  
Барселона трябва да плати на Пике 52 млн. евро

Високата заплата на защитника Жерард Пике пречи на Барселона да картотекира новите си играчи, според „Diari ARA“. Каталунският клуб трябва да плати 52 милиона евро на 35-годишния испанец през сезон 2022/23.

Тази сума включва заплата преди облагане с данъци, разсрочени плащания поради пандемията от коронавирус, както и част от възнаграждението, което защитникът се съгласи да получи по-късно, за да помогне за картотеките през лятото на 2021 г. Тогава Пике се съгласи на отсрочка за над 70 процента от дължимите му плащания.

Тази седмица е била проведена среща между президента на Барселона Жоан Лапорта и спортното ръководство със защитника и неговия представител Артуро Каналес. На Пике е било дадено да разбере, че сумата от 52 милиона евро не е постижима за текущата заплата и следователно договореностите за плащане трябва да бъдат променени.

В същото време Пике много иска да остане в Барселона, въпреки голямата конкуренция в отбора за място в центъра на защитата. Затова ръководството на каталунския клуб призова бранителят да се съгласи на намаление на заплатата.

Пике изигра 39 мача за Барселона във всички турнири през миналия сезон и вкара три гола. Договорът на защитника с каталунския клуб е до 30 юни 2024 година.


Анкета

Какво правителство предпочитате?


Резултати