Петък, 12 Авг 2022
           
Коментари

Румен Спецов: Уволнението ми е по политически причини

  05.08.2022 14:49  
Румен Спецов: Уволнението ми е по политически причини

Уволнението ми е по политически причини и няма нищо общо с резултатите на НАП, каза пред bTV Румен Спецов. Министърът на финансите му е съобщил за отстраняването, а решението е на Министерския съвет.

От там посочват, че по официално предоставяна от Румен Спецов информация от началото на годината са подавани разнопосочни данни относно прогнозните и очаквани данъчни приходи за 2022 г. Според служебното правителство има отклонения в прогнозирането на приходите.

По-късно пред „Хоризонт“  Спецов уточни, че е бил извикан сутринта от служебния министър Росица Велкова, за да бъде информиран за политическото решение, но му било казано, че няма забележки към работата му в приходната агенция. Допълни, че има разминаване между официалното съобщение на правителствената пресслужба и мотивите, които са представени пред него. На въпрос коя е фирмата, конкретно посочена в съобщението на служебния кабинет, но неназована поименно, бившият шеф на приходната агенция обяви, че това е държавно газово дружество с големи просрочия. Част от проблема идва от задължения, които топлофикационно дружество има към въпросната държавна компания.

За шеф на НАП на мястото на Спецов бе назначен Борис Михайлов. Той е бил ревизор в Министерството на финансите, данъчен инспектор и началник на отдел в данъчната администрация, собственик и управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото.

Притежава над 10-годишен опит като адвокат по данъчно и наказателно право. От 10 юни 2021 г. до 4 март 2022 г. е бил изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“.