Събота, 25 Юни 2022
           
Спорт

Радостин Василев: Мястото на Боби Михайлов е по институции като ГДБОП

  23.06.2022 12:11  
Радостин Василев: Мястото на Боби Михайлов е по институции като ГДБОП

Министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев обяви, че мястото на настоящия президент на БФС Борислав Михайлов е по институции като Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП), където той беше на разпит вчера. Василев беше гост в предаването „Денят започва“ по БНТ.

Той засегна, макар и бегло, темата за лиценза на БФС, като сподели още, че има още няколко седмици на поста, въпреки че е в оставка.

„За спорт щяха да се отделят, надявам се да се отделят много повече средства. За федерациите се отделиха повече средства. Получих критики контролирано, свързани с политически партии федерации. Не защитавам ничии интереси в спорта и това е ясно. Не приемам такива критики. Никога не съм имал лични интереси в спорта. Тръгвам си с високо вдигната глава“, сподели Радостин Василев.

Спортният министър в оставка обяви, че е изготвил програма за 100 милиона лева, която да подпомогне професионалните български футболни клубове в проблемите им с базите.

„За първи път изготвихме програма за футболните клубове. Която, може би, ако имаме още 2 - 3 седмици, ще представя – 100 милиона лева в помощ на професионалните клубове за инфраструктурата им. Да, на фона на този Български футболен съюз“, каза още Радостин Василев.

Относно Борислав Михайлов, който вчера беше на разпит в ГДБОП, въпреки че от БФС отрекоха информациите в медиите, спортният министър каза, че се надява разследванията по тази линия да продължат.

„В БФС нещата са подобни на това, което се случва в държавата. Имаме едно ръководство, което на всяка цена иска да остане на власт, каквото е и желанието на едно задкулисие, което иска на всяка цена да има свои представители във властта в държавата. Много си приличат, мисля, си даже, че в БФС нещата са по-страшни. Вчера разбрах, че Боби Михайлов е разпитан в ГДБОП. Надявам се да продължат по тази линия, защото на него мястото му е по такива институции, със сигурност не е в БФС“, каза още министърът в оставка.

На въпрос за лиценза на БФС, Радостин Василев обяви: „Никога не е късно, да не бързаме, имаме още 2 - 3 седмици пред нас.“

„О, много хора има да ме изпращат с музика. Г-н Кралев може да ме изпраща с музика, много бизнесмени, които са завладели наши бази. И ние ги принуждаваме да си тръгнат, защото не инвестират така, както трябва, но развиват собствен бизнес на гърба на държавата. Те могат да ме изпращат с музика. Имаме председатели на федерации, които искат ме изпращат с музика, които са свикнали държавният ресурс да го харчат за коли, апартаменти и почивки. Така че, повярвайте ми, има много хора, които искат да ме изпратят с музика“, каза още спортният мистър в оставка.