Четвъртък, 01 Юни 2023
           
Коментари

Любомир Стефанов: Политиката е изкуство за строене на мостове, а не за издигане на барикади

  22.06.2022 10:12  
Любомир Стефанов: Политиката е изкуство за строене на мостове, а не за издигане на барикади

"Политиката е изкуство да създадеш мостове, а не да копаеш траншеи и да издигаш барикади." Това заяви пред БНР политологът Любомир Стефанов. По думите му премиерът Кирил Петков е допуснал грешка като е преписал на политическите си опоненти всички земни грехове. Така не се прави политика, така се създава поляризация, категоричен бе Стефанов.

Той коментира темите за предстоящия вот на недоверие и последиците от него.

Според политологът ако мнозинството в парламента зависи от 5-6 души, то това ще бъде агония. Той смята, че с 121 депутати много трудно може да се управлява държавата.

Стефанов посочи, че начинът, по който политиците структурират т. нар. дебат в парламента има ужасяващи последици за демокрацията у нас. Хората там се държат по начин, по който и уличните гамени не се държат, допълни той.

Политологът изрази мнение, че отстранения председател на НС Никола Минчев ще бъде номиниран за премиер, ако се стигне до нов кабинет на ПП след вота на недоверие. Като причина изтъкна повишения му рейтинг в последните дни. Той обаче допълни, че в случай на формиране на второ правителство с мандатоносител ПП ще трябва да има "сериозно пренастройване" в персоналния състав.

Стефанов изтъкна, че ПП се притесняват, че ново служебно правителство на Румен Радев би могло да даде нов импулс и те биха загубили от ореола си на понастоящем единствените легитимни носители на промяната.


Анкета

Какво правителство предпочитате?


Резултати