Събота, 25 Юни 2022
           
Политика

Бетина Жотева изненадващо се прехвърли в пресцентъра на прокуратурата

  17.05.2022 14:00  
Бетина Жотева изненадващо се прехвърли в пресцентъра на прокуратурата

Бетина Жотева, която доскоро оглавяваше СЕМ, се е прехвърлила на работа в пресцентъра на прокуратурата. Новината беше съобщена от "Свободна Европа", като е потвърдена от Жотева пред медията. 

Каква е точната ѝ функция в службата - не става ясно нито от нейния отговор, нито от ръководителя на пресцентъра Веселин Иванов.

Той е посочил пред "Свободна Европа", че бившият член на медийния регулатор ще запази позицията си "до провеждане на конкурс" и че се очаква тя да "допринесе за задълбочаване взаимодействието на прокуратурата с европейските и международни институции". 

Бетина Жотева влезе в Съвета за електронни медии от квотата на президента Росен Плевнелиев, като беше излъчена през 2015 г., но встъпи в длъжност година по-късно заради разминаването в избора на членовете, излъчени от парламента. 

Преди това Жотева работеше като говорител на Министерството на външните работи, докато то бе оглавявано от Даниел Митов във втория кабинет на ГЕРБ. 

Жотева е бивш директор "Връзки с обществеността" в Министерството на финансите по време на управлението на Симеон Дянков. 

Мандатът ѝ в СЕМ приключи преди дни, а Румен Радев запълни вакантната позиция от президентската квота, като назначи на нейно място журналистката от bTV Габриела Наплатанова.