Сряда, 08 Май 2024
           
Политика

Гешев към депутатите: Вие може да приемете и закон, че Земята е плоска

   
Гешев към депутатите: Вие може да приемете и закон, че Земята е плоска

Вие може да приемете и закон, че Земята е плоска. Няма нито един юридически довод, поради простата причина, че има анализи за факти и ефективност. Прокуратурата ще подкрепи спецправосъдието, ще подкрепим колегите, които ще закрият. Това коментира главният прокурор Иван Гешев пред депутатите.

Главният прокурор се яви на заседанието на Комисията по Конституционни и правни въпроси към Народно събрание. Той заяви, че е на място от уважение към институцията и с ясното желание да проведе дебат със съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов за това дали трябва да бъдат закрити Спецструктурите у нас.

"Ние сме тук, за да изпълним волята на избирателите. Можете да се явите на избори, за да получите демократично поста и да продължите да си вършите работата. Закриването на една или друга структура по политически причини е абсолютно легитимно. Три пъти хората се явиха на избори с желание за закриване на тези структури и това ще се случи", беше отговорът на съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

"Искам да ми кажете един случай на репресия от прокуратурата към сегашната власт", контрира Гешев. Много ми е интересно как лустрацията на съдии кореспондира с вашите идеи за върховенство на закона и правото? За вас явно Конституцията изглежда по-различно, отколкото всъщност е. Нямате нито един юридически довод, защото има доказателства за ефективност, а ги закриват, защото работят", завърши главният прокурор и напусна залата. /fakti.bg


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати